VI DYKKER PÅ VESTKYSTEN

Vi dykker på vest

Klubbtur til Hoveneset 12., 13. og 14. juni 1982

 Det ble tidlig bestemt at klubben i år skulle arrangere en tur til Ørebro Sportsdykkerklubbs senter på Hoveneset ved Smøgen. Kai påtok seg arrangementet ettersom han er medlem i Ørebro og også kjent i området.

I god tid ble informasjon sendt ut til medlemmene og vi endte opp med nesten 20 stykker hvorav en god del nye. Ettersom vi hadde satt datoen til midten av juni regnet vi med at vi skulle ha store sjanser for bra vær, men når jeg våknet fredag morgen 12. juni trodde jeg nesten ikke mine egne øyne. Det SNØDDE, midt i juni. Kaldt var det også. Men turen gikk som planlagt og alle påmeldte møtte opp.

Etter vel to timers bilkjøring ankom vi senteret ved 20-tiden om kvelden og etter at vi hadde installert oss og hilst på den andre klubben som gjestet stedet sammen med oss begynte vi å planlegge neste dags dykking. Vi ble enige om å prøve et sted som lå forholdsvis godt beskyttet mot vind da vi jo hadde en del rompetroll med.

De aller ivrigste kunne selvfølgelig ikke holde seg og fire mann måtte ha seg et nattdykk. På fredagskvelden klarnet det opp selv om det var kaldt og samme vær møtte oss lørdag morgen. Pent vær fra en skyfri himmel, men med en kald vind fra nord. Men dette var ingen hindring for ivrige dykkere. Vi lastet i båtene og bega oss av sted. Om selve dykket er å si at det kunne ha vært mer vellykket, i første rekke på grunn av at sikten ikke var helt på topp.

Vi dykker på vest7

Søndag morgen bega vi oss av sted igjen og denne gang var det Likskjær som var mål. Været var grått og trist, men de fleste gikk i vannet og hadde et forholdsvis bra dykk. Men når det så begynte å regne etter en stund er det ikke til å legge skjul på at stemningen ikke var helt på topp. Men alle var enige om at de skulle gjenta turen til neste år, for med bedre vær finner man neppe bedre dykkesteder langs svenskekysten og selve senteret fungerer utmerket. Kompressoranlegget er topp moderne med stor kapasitet, kjøkken og utstyr er moderne og praktisk, store oppbevaringsrom og bad med dusj kan benyttes og prisen er heller ikke avskrekkende.

I forbindelse med det påtenkte turen vi skal ha, er datoen fastsatt til 20. august og denne gangen har vi leid hele senteret sammen med Fredrikstad Sporsdykkere. Er du interessert må du gjerne melde deg på snarest. Plassen er begrenset til 20 stykker på hver klubb.

 Fra Hobbyfroskens jubileumsnummer 1982.