VI DYKKER I KOSTERFJORDEN

Disse var med til Vattenholmen i Kosterfjorden lørdag 29. august: Fra venstre Kjell Olsen, Stein Roger Hansen, Thor Lund, Knut Arne Jappee, Per Tarvang, Dag Strøm Rasmussen, Hardeng Harridsleff, Odd Hammerstrøm og Thomas Holm. Bakerst til venstre: Jan Olof Karlsson.
Disse var med til Vattenholmen i Kosterfjorden lørdag 29. august: Fra venstre Kjell Olsen, Stein Roger Hansen, Thor Lund, Knut Arne Jappee, Per Tarvang, Dag Strøm Rasmussen, Hardeng Harridsleff, Odd Hammerstrøm og Thomas Holm. Bakerst til venstre: Jan Olof Karlsson.

Etter at vi i fjor gikk glipp av en tur til Koster med Strømstad Dykcenter på grunn av maskinskade kom vi til enighet med Jan Olof Karlson som eier senteret at klubben skulle få en gratistur i år som plaster på såret, men antallet måtte begrenses til 10 stykker.

Vi vet jo fra før hvilket sjansespill slike organiserte turer er, men denne gangen var virkelig værgudene med oss. Og etter noe forsinkelse kom vi da av gårde. De fleste ville til Syd-Koster, men Jan-Olof mente at så langt var det ikke nødvendig å dra for å få et bra dykk, og foreslo et sted som heter Vattenholmen.

Med svak nordlig vind og en sol som skinte fra en skyfri himmel så det ut til å bli en alle tiders tur, noe som da også skulle vise seg å holde stikk. Vel ankommet stedet etter ca. en times kjøring gjorde vi oss klare til å gå i vannet. Odd og jeg var først uti. Hvordan sikten var? Dette var vi virkelig spente på. La det være sagt med en gang: Fantastisk. Fra 35 meter kunne vi se overflaten og jegtror jeg tør påstå at bedre sikt har jeg aldri opplevd på vestkysten. Og når selve dykket også var topp er konklusjonen at dette var en tur som vil bli husket. Etter at mat og kaffe var fortært gikk turen tilbake til Strømstad igjen med en gjeng fornøyde hobbyfrosker som nok også til neste år sørger for å få seg en tur til Vattenholmen.

På hjemturen benyttet vi også anledningen til en prat med Jan Olof, som kunne fortelle at senteret nå drives på 3. året, og at man stadig ekspanderer. I fjor gikk han til innkjøp av en 30 fots båt for å kunne tilfredsstille den stadig økende tilgang på dykkere som ville være med på turene. Før dette baserte han seg på å leie skøyter, men dette var ikke holdbart i lengden. Foruten å kjøre turer kan man også på senteret fylle luft fra et topp moderne fullautomatisk kompressoranlegg som allerede nå har for liten kapasitet og som det er planer om å skifte ut med et større. Senteret driver også med salg av dykkerutstyr og representerer Poseidon og Scubapro. Særlig når det gjelder Poseidons tørrdrakter kunne Jan Olof fortelle at det var mange kroner å spare for nordmenn. Senteret har også utstyr å leie ut. 10 komplette sett står til disposisjon. Av andre fremtidsplaner kan nevnes overnattingsmuligheter slik at klubber kan leie seg inn i ferier, helger og lignende Skulle din klubb være interessert er det bare å skrive til Strømstad Dykcenter, Torskeholmen, Strømstad, Sverige og du får mer informasjon.

Fra Hobbyfroskens jubileumsnummer 1982.